BLTO verlaat school 12.00 uur; overuren niet uitbetaald
27 Feb, 02:56
foto


De Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) is er teleurgesteld over dat de overuren deze maand niet zijn uitbetaald, ondanks toezeggingen. Bondsvoorzitter René Bilkerdijk zegt aan Starnieuws dat vandaag de werkplek om 12.00 uur wordt verlaten in plaats van 13.10 uur. De bond gaat zich beraden over de situatie.

Eerder is er al geprotesteerd tegen het feit dat de uitbetaling van overuren maar niet plaatsvond. Er zijn brieven hierover geschreven naar de regering. Daarna is er een onderhoud geweest met de leiding van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur. Zaken werden uitgesproken, waaronder ook de uitbetaling van de overuren.

Bilkerdijk merkt op dat het lijkt op verdeel- en heerssituatie. Een deel van het technisch onderwijs heeft wel overuren uitbetaald gekregen en anderen weer niet. Hij begrijpt deze situatie niet. Het bestuur heeft maandagavond vergaderd en besloten is dat de leden de scholen eerder verlaten uit protest.

De leraren kunnen hun hoofd nauwelijks boven water houden en nu zijn de overuren weer niet uitbetaald. De BLTO zegt dat het geduld nu op is. De bond vraagt zich af hoeveel zin overleg nog heeft met het ministerie als afspraken niet worden nageleefd. Nagegaan zal worden welke andere actiemodellen zullen worden toegepast.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April