Zeven niertransplantaties succesvol uitgevoerd in AZP
24 Feb, 12:37
foto
Het medisch team uit AZP en AUMC bezig met de operatie. De derde niertransplantatie missie is succesvol afgelopen. (Foto: AZP)


In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zijn samen en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC) zeven niertransplantatie succesvol uitgevoerd. Hiervoor zijn er veertien operaties verricht, zeven bij de donoren en hetzelfde aantal bij de ontvangers. De derde niertransplantatie missie heeft twee weken geduurd.

Bij een niertransplantatie wordt een nier verwijderd bij een donor om dan bij een ontvanger, een patiënt met chronisch nierfalen, geplaatst te worden. Alle donoren maken het goed en zijn reeds uit het ziekenhuis ontslagen. Enkele ontvangers zijn voldoende hersteld, ingesteld op nieuwe medicatie en reeds huiswaarts gestuurd voor herstel in eigen omgeving. Voor de ontvangers betekent een nieuwe nier een verbeterde kwaliteit van leven, zegt het AZP.

Deze derde niertransplantatie missie is mogelijk gemaakt door de aanhoudende inzet en samenwerking van een groot team, bestaande uit medisch en verpleegkundig personeel van beide ziekenhuizen, ondersteund door diverse afdelingen van het AZP zoals de apotheek, de afdeling radiologie, het medisch microbiologisch en klinisch chemisch laboratorium en de afdeling Inkoop. Ook het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname en het ministerie van Volksgezondheid hebben een belangrijke rol gespeeld in de voorbereiding en het welslagen van deze missie.

De directie van het AZP en het AUMC spreken hun oprechte dank uit aan alle betrokken artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel voor hun toewijding en expertise tijdens deze missie. Het gezamenlijke niertransplantatie team kijkt uit naar een verdere samenwerking en het bereiken van nog meer mijlpalen in de gezondheidszorg.
Advertenties

Tuesday 21 May
Monday 20 May
Sunday 19 May