President start werkweek met gebed op zijn kabinet
19 Feb, 19:11
foto
President Chan Santokhi begint de nieuwe werkweek vanmorgen met gebed op zijn werkkamer. Hindoe geestelijken uit binnen- en buitenland hebben samen met hem gebeden. (Foto: Kabinet van de President)


Diverse Hindoe geestelijken uit Suriname en het buitenland hebben tijdens een beleefdheidsbezoek aan president Chan Santokhi gebeden voor land en volk. Santokhi noemde het een eer dat een groot gezelschap van geestelijken uit Suriname, India, Nederland en de Verenigde Staten van Amerika bij hem aanwezig waren om te bidden.

Ramon Jawalapersad, voorzitter van de Stichting Hindoestaanse Immigratie (SHI), zegt dat voorafgaand aan het bezoek van 11-18 februari de Maha Rudra Yagya voor de tweede keer is gehouden in Suriname. De yagya stond in het teken van gebed voor de wereldvrede en behoud van de natuur. Meer dan 17 pandits hebben tijdens dit evenement deelgenomen aan de mantras die bijna twee miljoen keren zijn geciteerd. President Santokhi, die op de eerste dag heeft deelgenomen aan een speciale dienst, zegt dat het belangrijk is voor de samenleving om in deze fase de yagya te hebben. "We hebben een zware periode achter de rug gehad. Het is nu tijd om terug te geven. We zijn nauwelijks begonnen met gebed en de koers begint al te dalen".

Het staatshoofd zegt dat er veel gebeurt in de wereld dat zorgt voor positieve en negatieve energie. Hij is van mening dat gebed nodig is om de negatieve energie te weren en de positieve energie op te nemen. "Leiderschap toon je niet alleen in goede perioden. Het wordt getest in moeilijke tijden door alles onder controle te houden met de kracht van de Almachtige. Ik begin deze week met gebed door het land in Gods handen te leggen en te vragen voor richtlijnen, wijsheid en kennis om de juiste besluiten te nemen die goed zijn voor het land", stelt de president.

Het staatshoofd zegt dat geestelijken hetzelfde werk doen voor de gemeenschap als regeringsleiders en zijn een bron van rust. Hij wees hierbij op erupties in de samenleving door de zware herstelperiode, maar dat grote delen van de samenleving het vertrouwen en geloof hebben gehad dat het goed komt. President Santokhi bedankte alle geestelijken voor het gebed en het werk dat zij doen in de samenleving, meldt de Communicatiedienst Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May