Vp zuivert naam BEP-fractieleider Asabina
25 Jan, 16:14
foto
Ronny Asabina, fractieleider van de BEP.
(Beeld: DNA TV)


De naam van BEP-fractieleider Ronny Asabina is vandaag gezuiverd door vicepresident (vp) Ronny Brunswijk. De regering heeft uit onderzoek vastgesteld dat Asabina in juli 2020 het dienstvoertuig dat hij tot zijn beschikking had heeft ingeleverd. Hij heeft nooit meer brandstof getankt bij Openbare Werken (OW). Kishan Ramsukul (VHP) had deze zaak aangezwengeld, terwijl zijn collega toen niet aanwezig was in de vergadering. Door de wijze van vraagstelling voelde Asabina zich in zijn goede naam en eer aangetast.

De vp heeft meegedeeld in De Nationale Assemblee dat de overheid verzuimd heeft om door te geven dat het dienstvoertuig is ingeleverd. Het is nog niet duidelijk of iemand anders heeft getankt, terwijl het voertuig administratief nog op naam van Asabina stond. Het Assembleelid maakte duidelijk dat hij niks te maken heeft met deze kwestie aangezien hij netjes de auto had ingeleverd. Hij vindt het een kwalijke zaak dat zijn naam door het slijk werd gehaald.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar stelde nadat de vp klaarheid heeft gebracht dat Ramsukul zijn verontschuldiging moet aanbieden. Ramsukul weigerde dat te doen. Hij merkte op dat hij alleen een vraag heeft gesteld. De naam van Asabina kwam voor op lijst van OW waar af te lezen is wie gratis 50 liter per week tankt op 's landskosten.

Toen deze kwestie aan de orde kwam, merkte Parmessar nog op dat namen van meer Assembleeleden voorkomen die gratis tanken. VHP-fractieleider Asis Gajadien vroeg de regering om deze zaak uit te zoeken, want het gaat om de integriteit van het instituut.

Stephen Tsang (NDP) vroeg om transparantie over welke Assembleeleden gratis tanken bij OW. Uit zijn informatie blijkt dat het om vier coalitieleden gaat, 3 van de VHP en 1 van ABOP/PL. Twee van de VHP'ers zijn uit Nickerie. Hij zal de namen niet noemen maar er moet duidelijkheid komen. De minister verwees naar de website van OW.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May