Asabina verontwaardigd over 'onthulling' Ramsukul
24 Jan, 01:39
foto
Assembleelid Kishan Ramsukul dinsdag in De Nationale Assemblee. (Beeld: DNA TV)


BEP fractieleider Ronny Asabina is niet te spreken over dat Assembleelid Kishan Ramsukul (VHP) zijn integriteit door het slijk heeft willen halen dinsdag. Ramsukul zei dat Asabina wekelijks 50 liter gratis tankt bij Openbare Werken (OW). Volgens hem komt de naam van Asabina voor op de website van OW. Hij wil van de minister weten of het klopt en of er gewerkt wordt en waarvoor het voertuig wordt ingezet.

Asabina was tijdens deze 'onthulling' niet in het Assembleegebouw. Hij heeft terstond aan Ramsukul en diens fractieleider Asis Gajadien aangegeven dat de informatie niet klopt. NDP fractieleider Rabin Paramessar en fractiegenoot Ebu Jones vonden de opmerking dan Ramsukul niet in de haak. Jones vroeg om een correctie want Asabina heeft gelijk via de app kenbaar gemaakt dat het niet waar is. Het Assembleelid bleef echter bij zijn standpunt dat hij een vraag heeft gesteld in de microfoon en antwoord verwacht van de regering.

Gajadien stelde dat het ook om de integriteit van De Nationale Assemblee gaat. Hij vroeg van de regering om duidelijkheid om welke Assembleeleden gratis tanken. Als het klopt moet er corrigerend worden opgetreden. Het is niet goed voor het instituut dat over en weer beschuldigingen worden geuit. 

Asabina om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de zogenaamde onthulling totaal niet waar is. Binnen een maand nadat hij lid werd van De Nationale Assemblee heeft Asabina zijn dienstvoertuig ingeleverd. Het is absoluut niet waar dat hij wekelijks 50 liter brandstof tankt op staatskosten. Hij wil dat de informatie die Ramsukul heeft gegeven grondig wordt onderzocht en zijn naam wordt gezuiverd in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May