Surinam Airways: Curaçao-Aruba is binnenlandse vlucht
14 Dec, 02:53
foto
Victory, het tweede toestel dat Surinam Airways inzet op de regionale route. De bestemmingen worden verder uitgebreid.


Surinam Airways heeft zijn routenetwerk uitgebreid waaronder ook met vluchten tussen Curaçao en Aruba. De luchtvaartmaatschappij is echter onbevoegd om passagiers aan boord te nemen die uitsluitend tussen Willemstad en Oranjestad vliegen.

"Dit is niets nieuws," zegt Andy Vliese van Public Relations van de nationale luchtvaartmaatschappij aan Starnieuws. "We hebben geen rechten om passagiers te vervoeren tussen Curaçao en Aruba visa versa." Hij voegt eraan toe dat de vlucht Curaçao-Aruba wordt beschouwd als een binnenlandse vlucht binnen het koninkrijk, "waar wij vooralsnog geen rechten op hebben gekregen."

Surinam Airways bevindt zich midden in een opmerkelijke uitbreiding van zijn dienstverlening. Met de toevoeging van een tweede Boeing 737-800 aan haar vloot, zal de luchtvaartmaatschappij vanaf 18 december vluchten uitvoeren van Paramaribo naar Miami, met tussenstops in Guyana, Aruba en Curaçao op maandag, woensdag en vrijdag.

In tegenstelling tot haar diensten in 2019, waarbij Surinam Airways aparte vluchten aanbood naar Curaçao via Trinidad en naar Miami via Aruba, biedt de nieuwe dienstregeling meer flexibiliteit in boekingsmogelijkheden.

Passagiers kunnen nu diverse combinaties boeken, zoals van Paramaribo naar Miami of van Curaçao naar Suriname. Vluchtsegmenten tussen Curaçao en Aruba zijn echter niet beschikbaar om te boeken en passagiers moeten vertrouwen op kleinere luchtvaartmaatschappijen die op die route opereren, zoals EZ-air en Divi Divi.

Naast Miami hervat Surinam Airways vanaf 13 december ook haar non-stop dienst tussen Paramaribo en Belem in Brazilië, met vluchten op woensdag en vrijdag. De vlucht van 1 uur en 45 minuten landt net voor middernacht in Belem en keert de volgende dag kort na middernacht terug, met retourvluchten op donderdag en zondag vanaf 14 december.

Bovendien keert Barbados terug naar het netwerk van Surinam Airways met een tweewekelijkse dienst vanuit Suriname, met een stop in Georgetown, Guyana. Deze dienst begint op 20 december en gaat op woensdag en zondag in beide richtingen.

Surinam Airways heeft plannen aangekondigd om haar transferactiviteiten vanuit Guyana uit te breiden met extra vluchten naar bestemmingen in Noord-Amerika en Europa.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May