Reacties bij koninklijke onderscheiding Nita Ramcharan
01 Dec, 21:25
foto
Zelfs tijdens de toost op haar onderscheiding kon Nita Ramcharan nog niet goed vatten, dat ze zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen.


De koninklijke onderscheiding van Nita Ramcharan voor haar inzet voor de journalistiek en vrije meningsuiting in het land, heeft heel wat losgeschud. Na ruim 40 jaar in de journalistiek is zij geridderd door de Nederlandse koning Willem Alexander. En terwijl Nita nog aan het bekomen is van de verrassing, regent het sinds het bekend worden van de onderscheiding felicitaties en goede wensen in binnen- en uit buitenland.

President Chan Santokhi stuurde vanuit Dubai zijn felicitaties. Familie, vrienden, kennissen, critici, politici, beleidsmakers en mediawerkers zeggen dat de koninklijke onderscheiding welverdiend is. 

"Door je onbaatzuchtig werk als mens en journalist heb je deze onderscheiding meer dan verdiend! Koninklijke Nederlandse onderscheidingen worden zoals bekend na zeer strenge selectie toegekend. Ik ben welgemeend trots op je."

"Gefeliciteerd voor uw  baanbrekend werk in de journalistiek. Proficiat!"

"Het is een eer om te zien hoe jouw toewijding en passie voor journalistiek erkend worden met de Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Jouw inzet voor waarheidsvinding en het delen van inspirerende verhalen, maakt niet alleen indruk op mij, maar ook op velen die jouw werk waarderen. Geniet van deze prachtige erkenning, want je hebt het meer dan verdiend!"

"From the heart. Van harte gefeliciteerd met je onderscheiding. Je verdient het dubbel en dwars."

"Ik ben uitlandig ver op zee en lees zelf hier over jouw geweldige onderscheiding. FANTASTISCH!! You deserve the best!"

"Ze was en is altijd gedegen en betrouwbaar. Dankzij haar kennis, toewijding en ervaring van 40 jaren journalistiek bedrijven, steekt NITA RAMCHARAN met kop en schouders uit boven de rest. Niet voor niets heb ik al sinds haar bestaan, een 'quick link' op mijn laptop naar Starnieuws Suriname. Ik begin er mijn dag mee. Ik feliciteer Nita dan ook graag met haar wel verdiende onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Keep up the good work lady!"

"Erg mooi om te zien dat het werk zo erkend en gewaardeerd wordt. Keep going, keep up the good work."

"Echt verdiend, voor al die jaren van onvermoeibare dienstbaarheid. Je bent het verschil in de mediawereld. En het meest belangrijke, je doet het niet voor geld, plezier of omdat het makkelijk is.  De noodzaak om te blijven dienen."

"Extra trots ben ik. Ik heb in een deel van haar ontwikkeling een rol mogen vervullen als docent. Van harte gefeliciteerd Nita Ramcharan met een prachtige blijk van waardering en met de bereikte mijlpaal in jouw carrière."

"Starnieuws is al vele jaren de eerste nieuwssite die opengaat als ik 's morgens met mijn kopje koffie de nieuwssites bezoek. Ga door met het goede werk."

"Jij behoort gelukkig tot het type mens dat oprecht dankbaar kan zijn en toch objectief kritisch kan blijven. Dank je daarvoor."

"Het is uniek dat de Koning van Nederland iemand in Suriname een Koninklijke onderscheiding aanbiedt. Wij wensen je heel veel plezier hiermee."

"Ik weet dat dit niet hoeft voor jou, maar het komt jou 1000% toe. Ik ken je heel lang.. bescheiden, maar zeer recht voor iedereens raap. 't is vreemd of misschien ook niet, maar ben zelf ook ontroerd om deze onderscheiding. Geniet ervan en ga door met het goede werk dat je doet. Niet altijd makkelijk, vaak ook gewoon proberen te overleven.. keep on doing your job girl.. naar eer en geweten.. dat is wat bij jou past.. nogmaals uit de grond van mijn hart..GEFELICITEERD."

Geen profeet is in zijn (eigen) land geëerd.

"Welverdiend. Ik dacht/ging ervan uit dat Suriname jou al lang had onderscheiden. Raar dat het nooit is gebeurd en hopelijk komt dat nog."

"Mooie staat van dienst. Jammer dat we onze eigen mensen niet waarderen en buitenlanders dat moeten doen."Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February