President benadrukt belang participatie COP28
29 Nov, 03:53
foto
President Chan Santokhi is gistermiddag vertrokken richting Dubai. Hij zal deelnemen aan de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties.


President Chan Santokhi zal aan het hoofd van een delegatie van 30 november tot en met 1 december in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten deelnemen aan de jaarlijkse Klimaatconferentie van de Verenigde Naties; de Conference of Parties (COP). De president die gisteren vertrok, verwacht dat tijdens COP28 onderwerpen aan de orde zullen komen, die voor Suriname van belang zijn. “Wij zullen actief participeren in de discussies, die moeten leiden tot concrete maatregelen om de diverse fondsen zoals loss and damage en adaptatie effectief te laten functioneren."

Tijdens deze 28e editie komen staatshoofden en regeringsleiders ondersteund door hun technische teams wederom bijeen om zich te buigen over de aanpak van klimaatverandering. Van belang is volgens het staatshoofd ook dat middelen aangewend worden voor inclusiviteit en capaciteitsopbouw, zodat Suriname op termijn over de nodige expertise kan beschikken. Die expertise is van belang om het Surinaamse bos en biodiversiteit op een duurzame manier te behouden en beschermen, laat de president weten via de Communicatiedienst Suriname.

Santokhi zegt dat Suriname vanwege zijn status als carbon negatief land, High Forest Low Deforestation land, en lid van onder andere de Amazon Cooperation Treaty Organization een voorname rol heeft in conferenties als COP28. Vanwege het milieubelang maken ook minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu en zijn technisch team deel uit van de delegatie.


Advertenties

Wednesday 28 February
Tuesday 27 February
Monday 26 February