Assembleeleden vallen over slechte bezetting regeringstafel
05 Oct, 21:06
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee belooft dat de regering vrijdag een goede bezetting zal hebben bij de voortzetting van de vergadering.


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de regering aangemaand om tijdens de vervolgbehandeling van de aanvullende begroting voor dit jaar morgen, met een betere bezetting te komen in 's lands vergaderzaal. Aan het begin van de vergadering vandaag, vroeg Assembleelid Melvin Bouva (NDP) de aandacht voor de slechte bezetting van de regeringstafel. Er waren toen slechts vier van de zeventien ministers aanwezig, terwijl het gaat om de behandeling van de begroting.

Op sommige momenten zat slechts één minister aan de regeringstafel. Een deel was elders in het gebouw, waar de vergadering ook kan worden gevolgd. Waarnemend vicepresident Ronnie Brunswijk was enige tijd aanwezig in de vergaderzaal. Er waren toen zes leden van de regering aanwezig. Bouva voerde aan dat de regering geen belangstelling schijnt te hebben voor de begroting. Diverse andere leden vielen ook over de slechte bezetting van de regering.

Enkele ministers zijn net als de president, uitlandig. Een paar ministers zijn tussendoor weggegaan om te onderhandelen met de vakbeweging. Bee heeft beloofd dat er morgen een ander beeld zal zijn wat de aanwezigheid van de ministers betreft. Hij had eerder gesteld dat als er niet meer ministers naar de vergadering komen, hij de behandeling zou aanhouden. Vrijdag komen de ministers aan het woord om in te gaan op de vele vragen die zijn gesteld. 

Bouva en zijn fractiegenoot Stephen Tsang hebben de Assembleevoorzitter gevraagd om erop toe te zien dat de gestelde vragen worden beantwoord. Bouva heeft uit protest afgezien van zijn spreekbeurt. Hij vindt dat de regering De Nationale Assemblee serieus moet nemen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May