Jogi moest 's landsvergaderzaal verlaten na uitschelden
05 Oct, 17:02
foto
Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) moest van Assembleevoorzitter Marinus Bee de zaal verlaten. Dit nadat hij een scheldwoord gebruikte in de vergaderzaal.


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) moest vanmiddag de vergaderzaal verlaten bij de behandeling van de aanvullende begroting voor 2023. Terwijl de vergadering gaande was, heeft Jogi tot drie keer toe een scheldwoord gebruikt, gericht richting de NDP. Assembleevoorzitter Marinus Bee accepteerde dit gedrag niet en schorste de vergadering en sommeerde Jogi de zaal te verlaten. "Lid Jogi u moet naar buiten, u moet naar buiten. Dit accepteren we niet", stelde hij onverbiddelijk.

Na de schorsing keerde Jogi niet meer terug in de zaal. VHP-fractieleider Asis Gajadien verontschuldigde zich namens zijn fractie voor het gedrag van zijn partijgenoot. Jogi had het scheldwoord buiten de microfoon gezegd, maar het was duidelijk hoorbaar voor mensen in de zaal.

Gajadien betreurde de uitlating van zijn fractiegenoot en dat dit soort zaken zich niet mogen voordoen in De Nationale Assemblee. De NDP-fractieleider Rabin Parmessar hoopte ook dat het de laatste keer is "dat we zo met elkaar omgaan".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May