Mariciano Hellings gekozen tot nieuwe voorzitter EBS-bond
06 Oct, 00:37
foto
De uitgebrachte stemmen tijdens de bestuursverkiezing van de EBS op 3 oktober. Het zittende bestuur is weggestemd.


Marciano Hellings is gekozen tot voorzitter van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (OWOS). Hiermee komt een einde van ruim 11 jaar voorzitterschap van Steve Geerlings. Hellings en zijn teamgenoten zijn met overweldigende meerderheid gekozen door de leden van OWOS.

Na 8 jaar zijn eindelijk de bestuursverkiezingen binnen de OWOS gehouden, merkt Hellings in gesprek met Starnieuws op. "Nu gaat er een frisse wind waaien bij de vakbond bij EBS", zegt Hellings, die samen met enkele leden eerder was geroyeerd door het bestuur Geerlings. Hiertegen is succesvol geprocedeerd. De geroyeerde leden moesten van de rechter in ere worden hersteld. Dit is ook gebeurd tijdens een algemene ledenvergadering onder leiding van bestuur-Geerlings.

De verkiezingen zijn gehouden op basis van een rechterlijk vonnis. De formele overdracht moet nog plaatsvinden. Het wachten is op het officiele resultaat vanuit de verkiezingscommissie, onder leiding van de jurist Jerrold van de Leuv, zodat de twee partijen de formaliteiten kunnen afronden. Het nieuwe bestuur is echter al bezig zaken op te pakken, zegt Hellings. Er zijn heel wat problemen die dringend aangepakt moeten worden. Heet hangijzer zijn de lonen die niet meer voldoen aan de eisen van de tijd.

De verkiezing van het nieuwe bestuur van de OWOS.

80% van de leden heeft deelgenomen aan de stemming. "Er waren geen noemenswaardige calamiteiten tijdens de stembusgang", zegt Hellings. Hij merkt op dat het bestuur-Geerlings is afgewezen door de enorme ontevredenheid die er heerst bij grote delen van het ledenbestand. Daarnaast is er ook een overtuigende campagne gevoerd door de nieuwe groep, merkt de gekozen voorzitter op. "De ondemocratische en dictatoriale houding van met name de heer Geerlings liggen ten grondslag van de ontevredenheid van de leden", meent Hellings.

Het nieuwe bestuur bestaat naast Hellings uit de volgende leden:
Judith Burnett, Miriam Liu, Philip Sentano, Sabie Akaso, Rishidat Mathoera en Calvin Epril.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May