Frankrijk schenkt materieel (wapens) aan Nationaal Leger
20 Sep, 21:12
foto
De documenten voor overdracht van het militair materieel zijn ondertekend door kolonel Werner Kioe A Sen (Bevelhebber Nationaal Leger) en de Defensie Attache van Frankrijk, luitenant-kolonel Jean-Marc Moulin. (Foto's: Defensie)


Het Nationaal Leger heeft militair materieel ter waarde van een miljoen euro ontvangen van Frankrijk. De formele overdracht werd gedaan door de Franse brigadier-generaal Marc Le Bouil aan minister Krishna Mathoera van Defensie en de bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen. 

De donatie bestaat grotendeels uit FAMAS-geweren en munitie en is bedoeld om het equipment van het Nationaal Leger te moderniseren voor de vele uitdagingen en bedreigingen nu en in de toekomst. Recent is ook de schietbaan in de OP Savannah met assistentie van de Franse 9th Marine Infantry Regiment gerehabiliteerd. De donatie gaat gepaard met diverse trainingen voor Surinaams militair personeel.

Het Nationaal Leger heeft militair materieel ter waarde van een miljoen euro ontvangen van Frankrijk.

Suriname en Frans-Guyana hebben met nagenoeg dezelfde uitdagingen te maken, waaronder de transnationale georganiseerde misdaad, drugshandel, illegaal personen- en goederenverkeer, illegale visserij en illegale goudmijnbouwactiviteiten. Deze zaken ondermijnen niet alleen de soevereiniteit van beide landen, maar zorgen ook voor vernietiging van de flora en fauna. De overdracht van het militair materieel illustreert de bereidheid van beide landen om hun krachten verder te bundelen, met een grotere interoperabiliteit, om samen hiertegen te strijden, zegt het ministerie van Defensie.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June