Directeur Volksgezondheid ook medisch directeur PCS
14 Sep, 06:46
foto
Directeur Volksgezondheid tevens medisch directeur PCS, Rakesh Gajadhar Sukul.


De directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul is tijdelijk ook medisch directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). De minister van Volksgezondheid vraagt alle betrokkenen om Gajadhar Sukul de volle ondersteuning te verlenen bij het uitoefenen van zijn werkzaamheden.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid om een reactie gevraagd over deze dubbele functie, zegt aan Starnieuws dat het traject is ingezet om een medisch directeur te werven voor PCS. "Als de vakgroep psychiatrie geen voordracht wenst te doen, moeten wij conform de wet wel zorgdragen voor de verantwoordelijkheid", legt de bewindsman uit.

Er is enige tijd een vacature bij PCS, maar niemand wil die vooralsnog invullen, deelt Ramadhin mee. Vandaar dat voor deze constructie is gekozen dat de directeur van Volksgezondheid de functie voorlopig invult.

De bewindsman benadrukt dat de directeur van Volksgezondheid qualitate qua ook inspecteur-generaal is van Suriname. In die hoedanigheid is hij wettelijk verantwoordelijk voor het medisch gebeuren. Hij wordt niet dubbel betaald als medisch directeur van PCS. "Het is een tijdelijke onbezoldigde waarneming".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May