Ramsaran: Overmaking SRD 1.800 aan AOV'ers al begonnen
08 Sep, 00:00
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken & Volkshuisvesting.


De overmaking van SRD 1.800 koopkrachtversterking voor alle mensen die Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) ontvangen, is donderdag begonnen. Vandaag zal de verwerking op de bankrekeningen en monikarta te merken zijn. Dit zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken & Volkshuisvesting in gesprek met Starnieuws. Eerder hebben ongeveer 20.000 AOV'ers de koopkrachtversterking ontvangen. De regering heeft echter besloten dat alle AOV'ers de SRD 1.800 moeten krijgen.

Naast de SRD 1.750 die de AOV'ers maandelijks ontvangen, zal ook de SRD 1.800 worden overgemaakt. Dat betekent dat zestigplussers per maand nu SRD 3.550 zullen krijgen, rekent minister Ramsaran uit. Het gaat om een bestand van ruim 70.000 mensen. De overmaking wordt gedaan vanuit de Surinaamse Postspaarbank die ook de monikarta uitgeeft. De mensen in het verre binnenland die niet over een bankrekening beschikken en ook geen monikarta hebben, zullen de uitbetaling in hun woonomgeving krijgen.

De bewindsman zegt dat met alle betrokkenen de knelpunten zijn besproken over het verstrekken van de monikarta. Mensen wachten al maanden op hun monikarta, want hun aanvraag voor de koopkrachtversterking is enige tijd geleden goedgekeurd. Ramsaran zegt dat er meer plekken zullen komen om de kaarten uit te geven, want het wordt te druk bij KKF waar mensen te lang in de rij moeten staan.

Alles wordt in stelling gebracht om zo snel mogelijk over te gaan tot verstrekken van de kaarten. Het gaat om ruim 10.000 nieuwe personen die de monikarta nog moeten krijgen. Het ligt in de bedoeling dat in elk district een infobalie komt waar mensen geholpen kunnen worden. De bewindsman verwacht dat na deze grote inhaalslag zaken veel soepeler zullen verlopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May