51 imkers uit 6 districten HACCP-gecertificeerd
24 May, 10:29
foto
Minister Prahlad Sewdien (rechts) reikt een certificaat uit aan een imker die succesvol te training heeft gevolgd.


De Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) training is door 51 imkers uit de districten Coronie, Saramacca, Wanica, Paramaribo, Para en Commewijne succesvol afgerond. Zij hebben dinsdag hun certificaat ontvangen. De training is verzorgd door Peter van Oostveen. Het hoofddoel van de training is om te voldoen aan de internationale normen om toegang tot de markt te krijgen.

De training is aangeboden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en visserij (LVV), met financiële ondersteuning van de Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP). De imkers hebben in drie groepen de cursus gevolgd. Farah Anoep Debie, het afdelingshoofd van Bijenteelt zegt dat van de 70 geregistreerde imkers landelijk, 51 - waaronder 7 vrouwen - hebben geparticipeerd aan de training. 

Landbouwdirecteur Soedeshchand Jairam geeft aan dat de toegang tot de internationale markt door zulke trainingen wordt verzekerd. Volgens Erick Zeballos, Chief Technical Advisor SAMAP, zullen dergelijke trainingen altijd worden ondersteund ten behoeve van de agrarische sector en de waarborging van voedselzekerheid en veiligheid, schrijft de voorlichting van LVV.
Advertenties

Saturday 10 June
Friday 09 June
Thursday 08 June