Petronas plant boorcampagne Suriname
22 Feb 2023, 02:22
foto


Petronas heeft een concept milieu- en sociale effectbeoordeling ingediend bij de Surinaamse regering om te boren in offshore blok 52. De voorgestelde campagne omvat drie exploratie- en drie beoordelingsputten, volgens informatie ingediend door de Maleisische energiegroep bij het National Institute for Environment and Development (NIMOS).

Er zijn al twee putten geïdentificeerd: Roystonea-1 (exploratie, waterdiepte 800 m) en Sloanea-2 (taxatie, waterdiepte 635 m). Voor de voltooiing van elke put duurt het 70-120 dagen.

Staatsoliemaatschappij Suriname maakte eerder bekend dat op het areaal exploratieputten voor het werkprogramma van dit jaar zijn geïdentificeerd.

Nimos neemt tot begin maart commentaar op het conceptdocument in behandeling.

Petronas heeft een operationeel belang van 50% in blok 52, dat 2.500 km2 beslaat en ExxonMobil heeft de andere helft. In het aangrenzende blok 53 heeft Petronas in de Baja-1-put succesvol geboord. Petronas heeft een belang van 30% in blok 53 dat wordt geëxploiteerd door APA Suriname Corp LDC, dat een belang heeft van 45%, evenals CEPSA Suriname, SL dat de resterende 25% bezit.

APA heeft onlangs de succesvolle boring en stroomtest van een taxatieput in het naburige blok 58 aangekondigd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May