WOVS en SCUA niet te spreken over plunderingen
18 Feb 2023, 01:47
foto


De Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS) en de Suriname Chinese United Association (SCUA) erkennen het recht op vrije meningsuiting en om te demonstreren, doch keuren ten strengste af het leegplunderen, brandstichting en de verdere vernielingen die zijn aangebracht bij verschillende ondernemingen. Ook zijn ondernemers aangevallen en afgetakeld.

De zaken die vernielingen hebben ondervonden zijn onder andere:
- Times Mall
- Cheung’s Music and Sound
- Speed Computer
- Asia
- Rudisa
- All Star
- Optiek Marissa

De geleden schade wordt nog nagetrokken. Behalve financiële schade hebben ondernemers en de burgers ook een traumatische ervaring gehad, die zich nog lang zal gevoelen, stellen Gretl Wolfram, voorzitter van de WOVS en Rudie Chin Jen Sem, secretaris SCUA.

Hard werkende ondernemers lijden reeds onder de economische omstandigheden en ondervinden hierdoor meer tegenslagen. De SCUA en de WOVS vinden dat de overheid in deze gefaald heeft in haar verantwoordelijkheid voor de bescherming van have en goed en doen een beroep op haar om herhaling te voorkomen.
Vanwege het gevoel van onveiligheid en de aangegeven instructies van de regering zijn onze leden verplicht de deuren zaterdag dicht te houden.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April