Binnenstad en markten gesloten zaterdag
17 Feb 2023, 21:41
foto
Districtscommissaris Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola


Alle bedrijven en bedrijfsorganisaties zullen zaterdag gesloten zijn. De gehele binnenstad van Paramaribo wordt uit veiligheidsoverwegingen afgesloten tot nader order. Zo ook zullen de openbare markten gesloten zijn. Dit deelt de districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola, mee. Hij zal in overleg blijven met de leiding van de markten en de ondernemers in Paramaribo. Er zijn speciale maatregelen getroffen om de veiligheid van burgers te waarborgen.

De dc zegt dat de verrichte vernielingen en plunderingen in Paramaribo niet in de Surinaamse samenleving thuishoren. Hij doet een dringend beroep op elke Surinamer om te allen tijde alles eraan te doen om de orde en rust te waarborgen. Bhola keurt de acties in de meest ernstige bewoordingen af.

Het commissariaat en de bestuursdienst zijn in conclaaf met alle relevante instanties om de rust te doen terugkeren, meldt de Communicatiedienst Suriname. De regering heeft inmiddels al aangekondigd dat tegen alle personen die deze aanvallen hebben geïnstrueerd, uitgevoerd en vernielingen hebben aangericht, krachtig zal worden opgetreden.

Samen met de justitiële autoriteiten zullen de vervolgstappen bepaald worden. De regering zal onder geen beding tolereren dat de rechtsstaat en democratische instituten in Suriname aangetast worden door handelingen van individuen of in georganiseerd verband. Overtreders zullen onmiddellijk en ferm worden aangepakt.


Advertenties