Caricom veroordeelt geweld in Haïti
29 Jan, 06:48
foto


De Caribische Gemeenschap (Caricom) maakt zich ernstig zorgen over de contrasterende incidenten waarbij de Haïtiaanse nationale politie betrokken was. Deze geven een indicatie van de ernst van de uitdagingen waarmee de politie wordt geconfronteerd, en dat de veiligheid in Haïti verder instort.

Caricom veroordeelt krachtig de moord op politieagenten en betuigt haar condoleances aan de families van de agenten die tijdens hun werk om het leven zijn gekomen. De woede en ontzetting van de politie over de gruwelijke moorden op hun collega's, 78 doden sinds juli 2021 en 14 tot nu toe in januari, worden door iedereen gedeeld. Het opgeven van de rol van de veiligheidstroepen om elke burger te beschermen en de openbare orde te handhaven, destabiliseert het land echter verder. De protestacties van leden van de politiedienst tegen de premier kunnen niet worden goedgekeurd.

In een verklaring dringt Caricom er bij de leden van de Haïtiaanse Nationale Politie op aan om vrede en orde te waarborgen en af ​​te zien van acties die alleen maar zouden kunnen dienen om nog grotere schade aan het land en zijn bevolking toe te brengen.


Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March