LVV schenkt eerste partij rattengif aan padieboeren
31 Dec 2022, 02:56
foto
De distributie van rattengif aan padieboeren die het zwaarst zijn getroffen. Er is ook instructie gegeven hoe het gif moet worden geplaatst. (Foto: LVV)


19 padieboeren in Nickerie hebben vrijdag 500 kilogram rattengif ontvangen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij  (LVV). Dit is volgens waarnemend Landbouw-directeur Soedeschand Jairam  het eerste deel van een partij rattengif die LVV aan boeren in de meest getroffen gebieden zal geven. Hij is zich er bewust van dat ook andere sub-sectoren binnen de landbouw in Nickerie worden geteisterd door ratten en dat er dus ook aan  bijvoorbeeld de tuinbouwers gif zal worden verstrekt.

Deze eerste partij rattengif en buizen waarin het gif geplaatst moet worden is een directe uitvloeisel van het bezoek van minister Parmanand Sewdien  op de eerste kerstdag aan Nickerie waarbij hij in het Henar gebied. Hij heeft de schade die is aangebracht aan  padi aanplanten kunnen aanschouwen. Het schenken van rattengif aan de sector is toen een van de zaken die is toegezegd, meldt LVV.

Het gif dat vrijdagmiddag gedistribueerd is onder de boeren is een concentraat dat vermengd is met breukrijst en padie. Het gif moet in hoeveelheden van 50 gram in plastic of bamboo buizen op afstanden van 20 meter op de dammen van de arealen  worden geplaatst. Volgens Jairam is het ministerie afhankelijk van  de leverancier in welke mate en hoeveelheden het gif kan worden bereid om ook aan andere boeren in de zwaarst getroffen gebieden  te kunnen  schenken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May