14 componisten met 12 nummers geselecteerd voor Suripop
04 Nov 2022, 18:43
foto
Suripop festival is er weer na 2 jaar onderbreking door covid.


Suripop 21, een wedstrijd voor componisten, is donderdag gelanceerd. De nummers klinken 'epic' en toch familiair maar ook weer nieuw, fris en modern. De muziek en zang - en ook de videoclips- hebben een heel hoge productiewaarde. Aan de competitie doen 12 producties - van 14 componisten- mee. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Het Suripopfestival wordt na 4 jaren weer gehouden.

De producties zijn op De Veranda tijdens een gezellige drukte gepresenteerd. De componisten hebben ter plekke of via een videoboodschap verteld over het verhaal achter en de inspiratie voor hun werk. Sommigen doen voor het eerst mee, anderen meer dan 5 keer. Liefde, innige wensen, woman empowerment, vaderlandsliefde, zijn enkele van de onderwerpen die worden bezongen in de 12 nummers. Er waren meer dan 70 inzendingen.

Er is bijna 4 jaar gewacht op de wedstrijd, geven presentatoren -en leden van de Suripop organisatie- Henk van Vliet en Odette Miranda, aan. Suripop is in feite een tweejaarlijks evenement. De laatste was in 2018. Door de covidpandemie is 2020 overgeslagen. De componisten hebben hierdoor wat aanpassingen kunnen doen aan hun werken. De deelnemers hebben pas op de avond voor het eerst elkaars werken kunnen zien.

De componisten en hun nummers die het tegen elkaar opnemen zijn": Claude 'Scrappy W' Dinge met Mi Wani Gwe, Jennifer Naarden met Uma Prani Yu Rutu, Emanuel Sanvisi met Libi Sma Tu, Nicole Macintosch met Ete Wan Lesi, Roberto Banel met Mi No Sa Kori Yu, Donovan Mahadew met Mi Nanga Yu, Hilkia Lobman met Tan Presi, Rudi en Eunice Fernand met Dya Mi De, Clint Fazal Alikhan en Ricky Cheng-A-June met Kenki Yu Yeye Tide, Delceggio Scheineman met Prasoro, Gino 'Crazy G' Ammersingh met Lobi Na Wan Wortu en Ferdinand Schet met Fu Tego Nanga Yu.

Dat er hard gewerkt is, is te merken aan de hoge kwaliteit van de 'sound & vocals.' Ook de videoclips zijn van een hoge kwaliteit waarmee de verschillende genres van muziek worden uitgebeeld. Bij de een gebeurt het abstract, de andere letterlijk, ten minste één componist heeft 3D animaties toegepast en  'epic shots' ontbreken niet. De finale op 3 december belooft een waar spektakel te worden merken Van Vliet en Miranda op. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April