Evaluatie Wet Minimumloon 2019 binnen 6 maanden rond
31 Oct 2022, 23:17
foto
De leden van de commissie ‘Evaluatie Wet Minimumloon 2019’. Vlnr: Sidney Alleyne, Ashween Orie, Wihtley Lodik, minister Steven Mac Andrew, Glenn Piroe (voorzitter), Shoblina Chotkhan-Somai en Mandy Troenopawiro.


De ‘Wet Minimumloon 2019’ wordt binnenkort geëvalueerd. Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid en Jeugdzaken, heeft afgelopen vrijdag de commissie Evaluatie Wet Minimumloon geïnstalleerd. Het team staat onder leiding van de onderdirecteur Juridische & Internationale Zaken, Glenn Piroe. De commissie moet binnen zes maanden rapport uitbrengen.  

In de wet staat aangegeven dat zij twee jaren na inwerkingtreding, geëvalueerd moet worden. Door de Covid-19 pandemie heeft het iets langer geduurd om tot dit moment over te gaan. Mac Andrew heeft benadrukt dat het gaat om vaststelling van verbeterpunten voor het aanscherpen van de wet. De wet beschermt volgens hem vooral werknemers, die ongeschoold zijn of minimale scholing hebben genoten, tegen uitbuiting.

Mac Andrew beschouwt het minimumloon als een belangrijk instrument ter bestrijding van armoede. Hij meent dat het wettelijk vastgesteld algemeen minimumloon een minimale garantie dient te bieden aan werknemers om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.

Piroe geeft aan dat de commissie de sociale partners zal raadplegen en de nodige data en arbeidsstatistieken evalueren, interpreteren en beoordelen in samenspraak met ondermeer de Arbeidsinspectie, de Nationale Loonraad en het onderdirectoraat Arbeidsmarkt. De overige commissieleden zijn Wihtley Lodik, Shoblina Chotkhan-Somai, Mandy Troenopawiro, Ashween Orie en Sidney Alleyne (secretaris). Zij zijn allen werkzaam bij het ministerie, meldt de Communicatie Unit van AWJ.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May