President laat zich informeren over reorganisatie KPS
15 Oct 2022, 22:43
foto
President Chan Santokhi laat zich informeren over de stand van zaken rond de reorganisatie van het Korps Politie Suriname. Ook de aanpak van de criminaliteit is besproken. (Foto: Kabinet van de President)


Het interim-managementteam bij het Korps Politie Suriname (KPS) heeft zijn tussentijds verslag gepresenteerd aan president Chan Santokhi. Het staatshoofd heeft zich vrijdag zo omstandig mogelijk laten informeren over de stand van zaken rond het reorganisatietraject van het politiekorps.

Behalve de reorganisatie van het KPS, zijn ook de knelpunten waarmee het politieapparaat kampt, aan de orde gekomen. Het interim-managementteam is ook ingegaan op het criminaliteitsvraagstuk, de aanpak en resultaten daarvan. Ook de interne bedrijfsvoering is onderdeel van bespreking geweest.

Het interim-managementteam, dat vanaf februari dit jaar aanzit, werkt ook aan Meerjarenbeleidsplan. Hiervoor is er eerder een werkgroep geïnstalleerd, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De ontmoeting op het kabinet vond plaats op uitnodiging van het staatshoofd. Tijdens het overleg waren ook aanwezig, minister Kenneth Amoksi en directeur Sharma Lakhisaran van Justitie en Politie, de beleidsadviseur en leden van het adviesteam van de bewindsman.





Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May