Vaste DNA-commissie eens over aanpassing Personeelwet
11 Oct 2022, 16:39
foto
Minister Bronto Somohardjo en zijn staf informeren de vaste commissie van De Nationale Assemblee over de uitvoering van het PSR. De commissie heeft ondersteuning toegezegd. (Foto: Biza)


De vaste commissie Binnenlandse Zaken van De Nationale Assemblee ondersteunt de uitvoering van het Public Sector Reform Programma (PSR). De commissie is bereid mee te werken aan de wijziging van de  Personeelswet, die aan vernieuwing toe is. Minister Bronto Somohardjo heeft op zijn kabinet een presentatie gehouden voor de volksvertegenwoordigers. Hij werd bijgestaan door directeur Binnenlandse Zaken Nasier Eskak, Saima Cabenda van het Bureau van de minister en onderdirecteur Marjory Mullier van Personeelsontwikkeling Organisatie en Efficiency Beleid.

De minister is er ingenomen mee dat de vaste commissie zich wil inzetten voor wijziging van de Personeelswet opdat deze kan voldoen aan de huidige tijdgeest. Ook gaf hij aan de vaste commissie erkentelijk te zijn voor hun ondersteuning en begrip. De commissieleden gaven aan de bewindsman mee om vooral in de districten de mobiele registratie units op te starten. De leden van de commissie zijn: Evert Karto (voorzitter/ABOP-PL)), Soewarto Moestadja (NDP), Hariët Ramdien (VHP), Ann Sadie (NDP), Remi Kanapé (BEP) en Sidik Moertabat (VHP).

Op 1 oktober is het ministerie gestart met twee hoofdactiviteiten die voortvloeien uit het PSR programma, te weten het openen van het venster voor de ambtenaren die de dienst vrijwillig willen verlaten en de verplichte Landsdienaren Registratie. Het doel hiervan is om de  overheid te herstructureren.

Registeren kan fysiek op het hoofdkantoor van Biza, via de mobiele units of digitaal.
Via de helpdesk 8881052 of 8881403 kan ook informatie worden ingewonnen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May