Ode aan …
11 Oct 2022, 17:46
foto


Wie zorgt er haast ongemerkt voor dat we rustig kunnen slapen zodra we eenmaal thuis zijn, na alle vermoeienissen buitenshuis? Wie zorgt er trouwens voor dat we zonder angst op straat kunnen om onze belangrijke zaken buitenshuis te regelen?
Wie zorgt ervoor dat we onze inkopen kunnen doen zonder angst dat iemand ons staat op te wachten om dat waarvoor we zo hard hebben gewerkt, van ons te roven?
Wie zorgt ervoor dat we op al die nationale vrije dagen rustig kunnen uitslapen en feesten?
Wie laat zijn of haar gezin onder de meest uiteenlopende omstandigheden alleen, om ons te dienen en onze veiligheid te waarborgen?
Wie doet zoveel moeite, zodat kinderen onbezorgd kunnen opgroeien?
Wie doet elke dag zijn werk zonder ons op te vallen door geklaag?
Wie durven wij te vertrouwen voor onze bescherming wanneer dit nodig is?
Wie blijft sterk onder alle omstandigheden?

Juist ja, DE POLITIE.

Dank u, onze papa’s en mama’s van de politie! Dank voor uw tijd, uw moeite, uw naastenliefde. Dat u door naastenliefde gedreven wordt om dit onmisbare werk voor ons te doen, is duidelijk door het feit dat u, hoewel vrijwel altijd onderbetaald, volgens rooster op uw post verschijnt, beschikbaar bent en hulp biedt aan wie deze nodig heeft. U verschijnt als een baken in de zee voor wie een veilig steunpunt zoekt.

Politie, wij hebben u nodig. Een gevoel van veiligheid is een menselijke behoefte. Veiligheid maakt ons vrij van angsten en belemmeringen, zodat we als mens een waardig leven kunnen leiden in de wereld. Ere wie ere toekomt!

Shanti Gopalrai, advocaat
gopalrai@hotmail.com.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May