Ramdin benadrukt goede samenwerking met Brazilië
28 Sep 2022, 22:41
foto
Minister Albert Ramdin en zijn collega van Buitenlandse Zaken van Brazilië, Carlos Franco França.


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking vindt de samenwerking met Brazilië belangrijk, ook omdat er een groot aantal Brazilianen in Suriname woont. "Brazilië is een groot land in Zuid-Amerika en als zodanig is het ook politiek van belang dat wij goede relaties onderhouden", zei Ramdin tijdens een onderhoud met zijn ambtgenoot, Carlos Franco França. De twee bewindslieden spraken elkaar vrijdag, in de marge van de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Het onderhoud richtte zich op het verder verdiepen van de bilaterale relatie tussen beide landen. Hiermee is de bereidheid bevestigd tot de inzet en toewijding van Suriname aan de regionale integratie. Het groter doel van de gesprekken die met Brazilië werden gevoerd is om langdurige strategische samenwerking tot stand te brengen, meldt het ministerie.

Minister Ramdin onderstreepte het hoogtepunt van het bezoek van president Jaïr Bolsonaro in januari van dit jaar, waarbij gesproken is over verbreding en verdieping van de relatie. De bewindsman spreekt van een zeer nauwe relatie, ook op politiek gebied. Tussen beide landen hebben er inmiddels verschillende consultaties plaatsgevonden over de ontwikkelingen op het westelijk halfrond alsook de bilaterale samenwerking.

Op het gebied van migratie, economie en wetenschap, zullen volgens Ramdin verschillende programma’s worden uitgezet. Het Braziliaanse samenwerkingsagentschap, ABC, heeft met Suriname het grootste samenwerkingsprogramma op het westelijk halfrond, voornamelijk op het gebied van defensie, justitie en politie, volksgezondheid, onderwijs en wetenschap en de agrarische sector.


Advertenties

Monday 02 October
Sunday 01 October
Saturday 30 September
Friday 29 September