Aangenamere omgeving voor jong en oud in sociale instellingen
16 Aug 2022, 20:42
foto
Renovatie van een toiletruimte van een sociale instelling. (Foto: Staatsolie)


De leefomgeving van twaalf sociale instellingen - diverse kindertehuizen, bejaardentehuizen en instellingen voor mensen met een beperking in zeven districten - wordt verbeterd. Het gaat om een initiatief van Staatsolie, die het project met de ondersteuning van verschillende lokale aannemers uitvoert. Het project moet dit jaar zijn afgerond.
 
Het afgelopen jaar heeft Staatsolie een onderzoek en inventarisatie gedaan naar de noden en behoeften van sociale instellingen in Suriname. Na dit onderzoek zijn de instellingen geselecteerd.

De leefomgeving van ongeveer 375 kinderen, senioren burgers en personen met een beperking wordt verbeterd en aangenamer gemaakt. Het gaat om Stg. Centrum voor Senioren burgers Huize Albertine, Stg. Jozua Doorzetter, Stg. Open Poort Olga Clarck, Stg. Hoop voor Kinderen, Kinderhuis Johanna, Stg. Para Relax Club, Stg. Kinderhuis Sanathan Dharm Suriname, Stichting Betheljada, Stg. Engedi, Internaat Abadukondre Maria Consolatrix, Eben Heazer weeshuis en Kinderhuis Sukh Dhaam der EBGS.

De werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd, zijn voornamelijk bouwkundige renovaties, aanleg of verbetering van elektra, en aanschaf en installatie van sanitair. Verschillende lokale aannemers zullen de werkzaamheden tegen een sociaal tarief uitvoeren. IBT Engineering Consultants, Sunecon, Ilaco Suriname N.V., Superior Tank and Pipe Group N.V., Rocco Pallas, ABC N.V., CCC Group en Haukes Construction N.V. leveren hun bijdrage.

Met een totale investering van SRD 11 miljoen, bestaande uit een Staatsolie financiering van SRD 8.8 miljoen en een geschatte bijdrage van SRD 2.2 miljoen van de aannemers en directievoerders middels het bieden van een sociale kostprijs, wordt beoogd bij te dragen aan de zorg die de doelgroepen verdienen, zegt de Corporate Communication van Staatsolie.

Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October