Ramlakhan: Mijn cliënt mishandeld tot het afleggen bekentenis
10 Aug 2022, 00:56
foto


Raadsman Arjan Ramlakhan zegt aan Starnieuws dat zijn cliënt A.S. eerst beschuldigd werd van het valselijk opmaken van bonnen door zijn werkgever, een rijstmagnaat. Vervolgens werd hij ruim anderhalf uur lang mishandeld om een bekentenis af te leggen. Volgens de advocaat zou zijn cliënt beloofd zijn door zijn werkgever dat als hij een bekennende verklaring zou afstaan, er geen vervolging van hem zou komen.

A.S. heeft toen besloten om een bekentenis af te leggen, zodat hij niet meer mishandeld zou worden. Echter, de werkgever gaf hem met de ondergetekende bekentenis aan bij de politie en hij werd ingesloten op 22 juli van dit jaar. Samen met hem werd ook een andere collega N.H. ook in verzekering gesteld, die bijgestaan wordt door raadsman Vishal Rambharos. Beide verdachten zijn door het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld, nadat de raadslieden al een 54C hadden ingediend.

De verdachten waren belast met het wegen van binnengekomen padie en de verdere afhandeling daarvan. “Nadat mijn cliënt bleef ontkennen, werd hij ruim anderhalf uur lang mishandeld. Uit vrees en gedwongen heeft hij een bekennende verklaring getekend en heeft dit ook uit vrees gedaan bij de politie De manager van het bedrijf, de zoon van de directeur-eigenaar, heeft in zijn verklaring bekend dat hij geen strafrechtelijke vervolging wenste, maar daarop toch terug is gekomen”, deelt Ramlakhan mee.

De advocaat kan zich niet voorstellen dat A.S. pas na een week naar de SEH is gebracht. Zijn verzekeringskaart was afgestaan aan de politie die de familie aangaf dat deze zoekgeraakt was. Volgens de raadsman is het onderzoek naar mishandeling moedwillig verstoord.

Gelet op de omstandigheden concludeerde Ramlakhan samen met Rambharos dat er geen verwijt meer kan worden gemaakt van de strafbare feiten nu het manifest, dat de verdachte bedreigd en mishandeld is, onder druk is gezet om een bekennende verklaring te tekenen met de directeur en om bij de politie een bekennende verklaring af te leggen. Beide raadslieden gaven aan dat de aanhouding onrechtmatig is. Het OM stelde A.S. en N.H. in vrijheid.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December