President: Knelpunten douanebond worden serieus aangepakt
06 Aug, 10:43
foto
President Chan Santokhi heeft de douanebond vrijdag ontvangen. Diverse knelpunten, die aangepakt zullen worden, zijn in constructieve sfeer besproken. (Foto: CDS)


De voorzitter van de douanebond, Joyce de Vlugt, heeft diverse knelpunten gedeeld vrijdag, tijdens de consultatieronde met president Chan Santokhi.  Hij heeft toegezegd dat alle knelpunten serieus aangepakt zullen worden. De douanebond is als lid van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), eerder deelgenoot geweest van een overleg met de president. De uitdagingen waarmee de douane geconfronteerd worden, hebben echter speciale aandacht nodig.
 
Een van de uitdagingen is het tekort aan douaneambtenaren, meldt de Communicatiedienst Suriname. “Werving is een van de aspecten welke direct aandacht behoeft van de regering. We zitten met een tekort aan ambtenaren. Dit zorgt voor een enorme werkdruk”, voerde De Vlugt aan. Capacteitsversterking, woningbouw, uitbetaling overuren, inspraakmogelijkheid en het douaneakkoord, zijn op agenda geweest van dit dialoog.

De bondsvoorzitter heeft te kennen gegeven dat het douaneakkoord herziening behoeft. “Het douaneakkoord is verouderd, wij vragen aandacht dat dit gewijzigd wordt, rekening houdende met de actuele ontwikkelingen.”
President Santokhi is ingenomen met de constructieve houding van het bestuur van de bond. Hij heeft de vakorganisatie enkele oplossingsmodaliteiten voorgehouden. Er komt een vervolggesprek met het bestuur, de minister van Financiën en Planning en de Inspecteur der Invoerrechten en Accijnzen.


Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August