Coalitietop: Veiligheid moet altijd gegarandeerd zijn
26 Jul 2022, 12:49
foto
De coalitietop heeft zich gisteren gebogen over de recente politieke ontwikkelingen in het land.


De regeringscoalitie is het unaniem eens dat de veiligheid van land en volk altijd gewaarborgd moet zijn. Met de leiders van de demonstraties en de veiligheidsdiensten zullen de protesten worden begeleid en beschermd. Dit is besloten tijdens de coalitie top van gisteren, maandag. Partijen hebben gesproken over de situatie in het land en de recente protestacties.

De regering zegt dat ze het pad van dialoog volgen en hoopt dat de actievoerders binnenkort het aanbod zullen accepteren om om de tafel te zitten. "Protest, maar ook dialoog, zijn essentiële onderdelen van een democratisch bestel," laat de regering optekenen via de Communicatie Dienst Suriname.

Niet alleen in Paramaribo zijn er acties. Op de Afobakkaweg, de weg naar Koffiekamp en de weg naar Coronie zijn er wegbarricades opgeworpen. Het is niet altijd duidelijke wie de barricades opzet en wat het doel is van deze blokkades, zegt de regering. Zij wijst er nogmaals op dat dit soort acties bij wet verboden zijn en dus strafbaar.

De politieke leiders vinden dat een diepgaande evaluatie van het regeerbeleid noodzakelijk is. "Er zal niet geschroomd worden om daar waar noodzakelijk besluiten te nemen en aanpassing van beleid te realiseren." Ze wijzen er ook op dat rust en vrede nodig zijn om de economie te herstellen en te laten groeien opdat er voor de toekomst een solide basis wordt gebouwd. "Samen zitten en samen werken aan de duurzame ontwikkeling van land en volk blijven het fundamentele uitgangspunt en werkwijze van deze regering."


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May