Ressortraad Tijgerkreek actief in oplossen problemen
05 Sep 2011, 15:30
foto
Frank Rodriguez, voorzitter van ressortraad Tijgerkreek, (links) overhandigt samen met ondervoorzitter Sandjai Badjalala de airco aan de RGD-arts, Geeta Ramautarsing-Birdja. (Foto: ressortraad Tijgerkreek)


De ressortraad van Tijgerkreek (Saramacca) komt wekelijks bijeen om zoveel mogelijk problemen waarmee de bewoners te kampen hebben, op te lossen. “De arts van de poli van Regionale Gezondheids Dienst (RGD) benaderde ons en vroeg of wij voor een airco konden zorgen. De bewoners in de buurt hebben vaker bij ons geklaagd dat het zo warm is in de behandelkamer”, zegt Frank Rodriguez, voorzitter van de ressortraad aan Starnieuws.

Rodriguez zegt dat het lang zou duren om via de overheid het probleem op te lossen. “Wij zijn met elf leden en wij hebben besloten om uit onze eigen zak SRD 100 bij te dragen. Zo hebben wij de airco gekocht en de installatiekosten betaald”, vertelt Rodrigues. Vandaag is de airco overgedragen aan de poli.

De ressortraad Tijgerkreek heeft een speeltuin voor de Sidoredjoschool opgezet. N.V. Tjonga Langa die bezig is met de asfaltering van de hoofdweg, heeft voor het zand gezorgd. Ook twee grote kuilen bij een school en sporthal zijn gedicht. “Vandaag waren wij naar Dambongton. De buurtbewoners vinden dat een lozing daar moet worden opgehaald. Wij hebben ons ter plekke georiënteerd”, zegt Rodriguez. Hij merkt op dat de ressortraad van Tijgerkreek heel actief is. De raad bestaat uit vier NDP’ers, vier leden van de KTPI en drie van Pertjajah Luhur.
Advertenties

Tuesday 28 March
Monday 27 March
Sunday 26 March