OW pakt infrastructuur Brokopondo aan met hulp Canada
08 Jul 2022, 02:52
foto
Minister Riad Nurmohamed en de Canadese ambassadeur Mark Berman volgen samen met anderen een presentatie over de ondergelopen gebieden in Brokopondo. (Foto: OW)


The Canada Fund for Local Initiatives heeft financiële middelen ter beschikking gesteld van het Crisisteam Infrastructuur en Rampen van het ministerie van Openbare Werken. De middelen zullen worden aangewend voor verlichting van de nood van de bewoners in het district Brokopondo die maandenlang te maken gehad hebben met overstromingen.

Rodney Bouterse, coördinator van het OW-Crisisteam heeft tijdens een presentatie van ambassadeur Mark Berman van Canada, uitgelegd dat er veel hulp nodig is wanneer het water wegtrekt en er opnieuw moet worden opgebouwd. Woningen, scholen en andere belangrijke objecten hebben enorme schade opgelopen tijdens de overstromingen. Scholen en de polikliniek die al geruime tijd niet bezocht konden worden, zullen door het crisisteam worden aangepakt.

Met de gelden zullen onder andere boten, durotanks, drinkwater, ijsboxen, muskieten netten, flashlights, landbouwgereedschap worden aangeschaft voor de getroffen bewoners. Het ministerie van OW gaat de infrastructurele problemen van het gebied aanpakken. OW-minister Riad Nurmohamed zegt dat er enorme investeringen nodig zijn in verschillende technologieën, zodat kan worden nagegaan wanneer overstromingen op komst zijn en de nodige voorbereidingen kunnen worden getroffen.

Op de hulpoproep van de regering is er uit diverse landen en organisaties steun gegeven in de vorm van financiële middelen, expertise en goederen. Japan, de Europese Unie en de Inter-American Development Bank hebben ook hun deel gedaan. Zuid-Korea heeft op 5 juli ook US$ 50.000 aan noodhulp geboden via de Caribbean Disaster Emergency Management Agency.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April