Nicholson uit Guyana wint Caricom 10K Road Race
03 Jul 2022, 02:53
foto
De Caricom 10K Road Race is gewonnen door Marlon Nicholson uit Guyana. Bij de dames is de eerste prijs gegaan naar Jozanne Harris uit Jamaica. (Foto's: René Gompers)


De 15e editie van de Caricom 10K Road Race is gewonnen door Marlon Nicholson uit Guyana. Bij de dames is Jozanne Harris uit Jamaica de snelste geweest. Deze 10 kilometer wordt traditioneel gehouden in aanloop naar de Caricom Staatshoofden vergadering. De 43e editie van deze vergadering begint vandaag in de Assuria Hermitage High Rise.

De snelloop, waaraan zowel professionals als amateurs deelnemen, is voor het eerst in Suriname gehouden. Door de covidpandemie is deze de afgelopen twee jaren niet georganiseerd. De nieuwe Caricom-voorzitter, president Chan Santokhi, gaf het startsein. Het thema was A Healthy Carbbean On A Healthy Planet. Santokhi heeft benadrukt dat hij fysieke en mentale gezondheid voorstaat.

De Surinaamse atleet Janick Pomba had lange tijd de leiding, maar buurman Marlon Nicholson eindigde als eerste.

Bij de mannen is Suriname met Janick Pomba op de tweede plaats geëindigd. Pomba heeft lange tijd de leiding gehad maar Nicholson is uiteindelijk sneller geweest. Op nummer drie staat Michael Bissett uit St. Lucia. De vrouwencategorie is door buitenlanders gedomineerd: nummer 3 Hanna Charles uit Antigua & Barbuda, nummer 2 Jelesa Wright uit Guyana en op 1 Jozanne Harris uit Jamaica.
Advertenties