Natio blijft nogmaals steken: nu op Curaçao
14 Jun 2022, 01:31
foto
7 spelers van natio zijn nog overgebleven op de gecharterde vlucht. Van l-r: Gleofilo Vlijter, Jamilho Rigters en Roscello Vlijter. (Foto's: Diederik Samwel)


Maandagavond laat is de Surinaamse voetbalselectie op de terugreis vanuit Mexico gestrand op Curaçao. Nadat eerder op de ochtend in Torreon de formaliteiten met de Luchthaven eindelijk waren afgehandeld, duurde het opnieuw langer dan gepland vóór de chartervlucht van Fly All Ways kon vertrekken.

Pas om 14.00 uur worden opgestegen terwijl de delegatie al rond half 10 in de morgen bij de incheckbalie stond. Na de tussenstop in Cancun om brandstof bij te tanken was het na 18.00 uur vóór het toestel verder kon richting Curaçao.

Albert Nibte, Shaquille Cairo en Ronaldo Kemble. Niet op de foto's Miquel Darson.

In Willemstad aangekomen meldde de piloot dat hij in overtreding zou zijn wanneer hij na opnieuw bijtanken door zou vliegen naar Zanderij. Het vluchtschema was daarvoor ruimschoots overschreden. Rond middernacht lokale tijd werd nog gewacht op vervoer naar het inderhaast geboekte hotel.

Van de selectie zijn inmiddels nog zeven spelers over. De rest reisde vanuit Torreon via Mexico City rechtstreeks door naar Europa.

Natio was in Mexico voor de derde interland in de Nations League waarin zaterdag met 3-0 werd verloren van het gastland.

Diederik Samwel
Advertenties

Monday 29 April
Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April