CDEMA-team komt overstromingen beoordelen
31 May 2022, 20:22
foto
CDEMA's Program Manager, Preparedness and Response, Joanne Persad bereidt zich voor om aan boord te gaan van het RSS-vliegtuig om naar Suriname te vertrekken. (Foto: CDEMA)


De Caribbean Disaster Emergency Management Agency (CDEMA) heeft een tweekoppig team ingezet om naar Suriname te reizen om de impact van zware overstromingen veroorzaakt door recente zware regenval te beoordelen. De missie volgt op een verklaring van president Chan Santokhi op woensdag 25 mei.

Het staatshoofd merkte op dat de districten Brokopondo, Sipaliwini, Marowijne, Para, Saramacca, Coronie en Nickerie, in het binnenland en in het zuiden, zwaar zijn getroffen door aanhoudende regenval die al in maart begon en gevolgen had voor landbouwgewassen, wegen, elektriciteit, huisvesting en scholen.

CDEMA zei in een verklaring dat zijn Response Support Mission wordt geleid door Joanne Persad, Program Manager Preparedness and Response, die wordt ondersteund door Navindra Persad van het Disaster Preparedness Office in Trinidad en Tobago. De missie van een week zal de situatie ter plaatse beoordelen en helpen bij het bepalen van de respons en humanitaire behoeften van het land.

Na de verklaring van president Santokhi startte CDEMA een bijeenkomst op hoog niveau die werd bijgewoond door zijn internationale partnerdonoren die actief zijn in de regio, waar meer dan een dozijn humanitaire hulp hebben toegezegd aan het Surinaamse volk.

De financiering voor het RSS-transport van het tweemansteam en een Caricom ondersteuningsteam komt van de USAID Eastern and Southern Caribbean via het Caribbean Climate Resilience Initiative dat wordt uitgevoerd door CDEMA.
Advertenties