President wars van tegenwerking VHP'ers op ministeries
30 May 2022, 08:41
foto
President Chan Santokhi gaat optreden bij ministeries waar VHP'ers aan het lijntje worden gehouden. (Foto: René Gompers)


President tevens voorzitter van de VHP heeft opgemerkt dat de achterban van de partij van het kastje naar de muur gestuurd wordt door onder andere “politieke willekeur” op bepaalde ministeries. Hij heeft aangekondigd dat dit aangepakt zal worden want “het is genoeg geweest.”

De politicus die zondag voor de derde keer als voorzitter van de oranjepartij is gekozen, heeft tijdens zijn toespraken aangehaald dat er “een paar issues” zijn in de coalitie. “Die issues hebben te maken met grondproblemen bij onze achterban, met Bazokaarten, er zijn ook issues die in de districten spelen.” De issues staan hoog op de agenda van de coalitie, deelt Santokhi mee.

Santokhi geeft aan dat per district en per ressort teams van ministers en Assembleeleden ingezet zullen worden. “We gaan het volk uitnodigen om met al hun problemen en al hun stukken te komen,” deelt hij mee. “Die gaan ze brengen voor de president.”

“Samen met die ministers gaan we al deze problemen oplossen,” vervolgt hij. “Want nu is het genoeg dat onze achterban constant van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Omdat verschillende ministeries bureaucratisch georganiseerd zijn en soms politieke willekeur tentoonstellen. Wat wij niet nodig hebben in deze coalitie. Dat gaan we in de regeringstop bespreken. Gelukkig staat het nu al op agenda. Maar daarvoor zitten wij als regering, dat alle problemen van de samenleving opgelost worden.”  

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April