Santokhi gaat door met verkoop producten als prijzen niet dalen
30 May 2022, 00:00
foto
VHP-voorzitter, president Chan Santokhi, wil dat de prijzen in de winkels gaan dalen. Als de prijzen hoog blijven, zal de partij goedkope producten blijven verkopen. (Foto: René Gompers)


VHP-voorzitter, president Chan Santokhi, kondigt aan dat als de prijzen in de winkels niet dalen, de ondernemers concurrentie van de oranjepartij mogen verwachten. “De winkeliers en heel wat importeurs gaan misschien boos worden. Als die prijzen niet structureel gaan dalen in de winkels, dan gaan wij als VHP ervoor zorgen dat we niet alleen komende week maar de komende maanden, komende jaren constant onze producten aan de man gaan brengen tegen goedkope prijzen. Totdat alles omlaag gaat!”

Santokhi is zondag voor de derde keer gekozen tot voorzitter van de oranjepartij. In zijn toespraken heeft de partijleider benadrukt dat er stabiliteit is en een fase van groei is aangebroken. Maar er zijn nog veel uitdagingen. Zoals de hoge prijzen in de winkels. De VHP is in maart begonnen met de Bigi Bombari uitverkoop van pakketten met levensmiddelen, 14 items voor SRD 160. Ruim een derde van de winkelprijzen.

De partijleider heeft wederom uitgelegd hoe de lage prijzen bereikt zijn. Hij deelt mee dat er met ondernemers is gesproken, in het bijzonder van de VHP. Door verschillende tussenpersonen is er een groot verschil tussen de import- en winkelprijzen. “Maar er zijn ook schakels die zorgen voor woekerwinsten, prijzen die niet eerlijk en gerechtvaardigd zijn als je gaat kijken naar de winst die men normaal zou moeten maken,” geeft Santokhi aan.

“Ik heb als president de VHP uitgenodigd. Ik heb ze gevraagd om, op basis van hun verantwoordelijkheid dat ze meer zijn dan een politieke organisatie, de producten rechtstreeks van de importeur gebracht worden naar de consument. En je ziet wat er gebeurd is, dat die prijzen met meer dan 50 procent omlaag kunnen.”

Het voedselpakkettenproject van de VHP wordt momenteel geëvalueerd, geeft ondervoorzitter én projectcoördinator Stanley Dijksteel aan. Het project is een succes geweest en er is nog steeds vraag ernaar, deelt hij mee. Het plan is om op verschillende locaties proef  te draaien met de verkoop van laag geprijsde producten.

Santokhi zegt dat de VHP pakketten al wat invloed uitoefen op winkelprijzen. De partij zal zolang mogelijk doorgaan als de prijzen in de winkels hoog blijven. “We gaan het doen,” benadrukt hij. “ik roep eenieder op om mee te werken. Op basis van sociale rechtvaardigheid, solidariteit. Na wan pikin crisis unu deh. Die crisis gaat er niet altijd zijn.” Hij geeft aan dat er al delen van de crisis beheerst worden. “Samen kunnen we meer beheersen zodat die economie stabiel wordt, dat die koopkracht weer stevig is, dan kunnen we weer goed gaan leven. Dat is wat we willen.”
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April