VIP Beveiligers wenden in beginsel geen geweld aan
22 May 2022, 02:53
foto
Mark Karg


(Ingezonden)

Persoonsbeveiliging is een specialisatie in het beveiligingsvak. Diverse hoogwaardigheidsbekleders van de overheid, diplomaten, maar ook CEO's van multinationals en in principe een ieder die daar behoefte aan heeft (particulier) kan persoonsbeveiliging arrangeren.

Net als iedere discipline kent ook dit vakonderdeel regelgeving, protocollen, instructies  en andere vaktechnische handelingen. Een belangrijk aspect is dat persoonsbeveiligers in beginsel geen geweld aanwenden. Hun core business is bij gevaarzetting of gevaardreiging de VIP afschermen en zo snel als mogelijk afvoeren van de plek des onheils. Een gevecht aangaan met de eventuele agressor(s) behoort niet tot hun primaire taakstelling.

De tweede lijn of de aanwezige geüniformeerde diensten nemen dat over. De persoonsbeveiligers hebben de plek samen met de VIP reeds lang verlaten. Een tweede zaak is dat de VIP niet verantwoordelijk is voor de handelingen van zijn beveiligers. Hij heeft daar geen enkele invloed op en kan ook niet aan de commandostructuur komen.

Mark Karg
Adviseur Strategisch Security  & Crime Management, Politie,  
Openbare orde & Veiligheid

U kunt het hele artikel hier downloaden en lezen.


pdf-icon.gif VIP_Beveiligers_wenden_in_beginsel_geen_geweld_aan.pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April