Breaking: Atompai: Bestuur Krishnadath is afgezet
28 Apr 2022, 21:31
foto


26 leden van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) hebben tijdens de vergadering vanavond besloten het bestuur onder leiding van John Krishnadath af te zetten. Het vertrouwen in het bestuur is opgezegd en de bestuursleden zijn terstond ontslagen. Er is een interim-bestuur benoemd onder leiding van Poetini Atompai. Vrijdag houdt dit voorlopige bestuur een persconferentie, deelt Atompai Starnieuws mee.

De notulen die in stemming werden gebracht door Krishnadath, werden afgewezen met 26 stemmen tegen, 21 vóór en 2 onthoudingen. Het bestuur besloot de vergadering te verdagen. De meerderheid was tegen de verdaging, waarna 23 lidbonden samen met het bestuur de zaal verlieten. 27 lidbonden besloten door te vergaderen. Tijdens de voortgezette vergadering is een motie ingediend en aangenomen met 26 vóór en 1 onthouding.


Krishnadath om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de vergadering heeft verdaagd, nadat de notulen van de vorige vergadering werden afgewezen. "De notulen waren niets anders dan een verslag van het door hen goedgekeurd jaarverslag van 2020 en een verslag van de uitkomst van de verkiezingsvergadering",  zegt Krishnadath. Omdat er ook leden waren die tegengestemd hebben, omdat ze de opgestuurde notulen niet gelezen hadden "heb ik de vergadering verdaagd met de boodschap om deze te gaan lezen", zegt Krishnadath. Hij merkt op dat vanaf het begin mensen bezig waren de vergadering te ondermijnen. Krishnadath voert aan dat het bestuur niet kan worden afgezet met een motie van wantrouwen.

Atompai zegt dat het afgezette bestuur morgen schriftelijk hiervan op de hoogte wordt gesteld. Hij blijft erbij dat de meerderheid het bestuur heeft afgezet. Het interim-bestuur krijgt in de motie de opdracht om binnen vier weken verkiezingen te houden.


Advertenties