Simons waarschuwt voor verkoop van Suriname
27 Feb 2022, 04:48
foto
NDP-ondervoorzitter Jennifer Geerlings-Simons tijdens de massameeting van haar partij in Ocer zaterdag. (Foto: René Gompers)


Jennifer Geerlings-Simons, ondervoorzitter van de NDP, had net als andere sprekers van haar partij geen goed woord over voor het beleid dat de regering voert. Zij heeft in haar ruim 25 jaren actieve politiek niet eerder gezien dat een regering niks te maken heeft met wat met het volk gebeurt. Terwijl haast iedereen zich bezighoudt met het armoedevraagstuk, gebeuren en zaken die volgens haar zeer funest zijn voor het land.

De regering is bezig met het aanpassen van de nationaliteitswet, waardoor vreemdelingen genaturaliseerd worden zonder dat De Nationale Assemblee aan te pas komt. Dit heeft volgens Simons een doel en het is een groot risico voor Suriname. Ook de grondconversie, waarbij mensen die terreinen in grondhuur hebben, deze kunnen omzetten in eigendom. Mensen die in de loop der jaren gronden hebben gekregen, kunnen deze dan aan eenieder verkopen.

Bij de wijziging van de nationaliteitswet, kunnen vreemdelingen die Surinamer zijn geworden ook terreinen kopen. Simons voerde aan dat naar de geldstromen moeten worden gekeken. Family and friends worden vanaf het aantreden van de regering bevoordeeld. Bij de grondverkoop kunnen grote delen van het land in handen komen van vreemdelingen die 'ondro gron' worden genaturaliseerd.

De ex-Assembleevoorzitter voerde aan dat geen enkele partij in de coalitie een wet kan aannemen. De grondconversie is tot nu toe aangehouden. Zij hoopt dat de partijen hun been stijf houden. Simons roept alle Surinamers op om extra op te letten dat grond niet in handen komt van buitenlanders. Buitenlanders worden onder de tafel Surinamers en hebben ook alle rechten. Terwijl het volk pinaart, is men bezig allerlei dingen voor zichzelf, family & friends te regelen. "No seri Sranan".
Advertenties