Covid-19 wordt deel beleid Volksgezondheid
21 Feb 2022, 04:46
foto


Het ministerie van Volksgezondheid zal Covid-19 incorporeren in de reguliere zorg. Deze ziekte zal onderdeel uitmaken van het beleid van het ministerie en het gezondheidsbudget. Dit deelde minister Amar Ramadhin zondag mee op een persconferentie. Covid zal niet meer verdwijnen. De code paars, waarbij de situatie oncontroleerbaar was, is verruild voor code oranje. Ook geldt geen code zwart meer voor de ziekenhuizen.

Van code oranje is er sprake indien de omstandigheden en bedreigingen zich hebben gematerialiseerd door aantasting van de algemene veiligheid en de gezondheid van de samenleving, terwijl een voortdurende dreiging nog
aanwezig is. De codes zijn in volgorde: geel, oranje, rood en paars. Code zwart voor ziekenhuizen hield in dat de zorg niet meer gegarandeerd was. De ziekenhuisopnamen zijn behoorlijk teruggelopen van boven de 100 naar onder de 40. Op de Intensive Care Units zijn de opnames ook aanmerkelijk teruggelopen.

Ramadhin merkte op dat ziekenhuizen uiteindelijk een covid-unit zullen hebben. Het Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft al plannen gepresenteerd om ook reguliere zorg te bieden. De bewindsman merkte op dat Covid een serieuze ziekte is en niet moet worden onderschat. Elke persoon die besmet is door het virus zal zo goed mogelijk worden gemonitord en de nodige zorg krijgen.

Op basis van medische gronden is het niet meer nodig om de bewegingsvrijheid te beperken. Daar waar er ruimte ontstaat, worden de maatregelen versoepeld. De situatie wordt intensief gevolgd, ook door het Outbreak Management Team. Op basis van de adviezen heeft de regering de maatregelen versoepeld. Indien het noodzakelijk is, zullen de maatregelen verder worden aangepast. Dit is afhankelijk van de ontwikkelingen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April