Amotopo en Coeroeni in Zuid-Suriname krijgen een school
06 Feb 2022, 17:38
foto
Radesh Narain, bouwkundig projectbegeleider van de Technische Dienst, bekijkt de bouwwerkzaamheden te Amotopo. (Foto: MinOWC)


In de dorpen Amotopo en Coeroeni in Zuid-Suriname worden scholen gebouwd. Deze dorpen beschikken niet over een school. Een delegatie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zich de afgelopen week ter plekke georiënteerd. De door minister Marie Levens ingesproken videoboodschap werd getoond aan de lokale dignitarissen. In deze boodschap heeft de bewindsvrouw haar appreciatie uitgesproken naar de twee gemeenschappen en de Stichting Groene Groei Suriname om in samenwerking met hen te werken aan de bouw van de twee scholen.

Olten van Genderen, adviseur van de minister, en Radesh Narain, bouwkundig projectbegeleider van de Technische Dienst, hebben met de hoofdkapitein, de kapitein en de basya van Amotopo gesproken over de voortgang van de bouw van de school te Amotopo. De bouwwerkzaamheden in dit dorp verlopen vlot. Voor wat betreft de school van Coeroeni, werd door de kapitein en de gemeenschap gekozen voor een locatie, dichtbij de airstrip.

De delegatieleden maakten eveneens van de gelegenheid gebruik om met de kapiteins en basya’s van Paloemeu en Apetina van gedachten te wisselen over de stand van zaken van het onderwijs in hun respectievelijke dorpen, meldt het ministerie. Het werkbezoek werd afgesloten met concrete afspraken gericht op de voortzetting van het bouwen van de twee scholen en het aantrekken en beschikbaar stellen van leerkrachten en leermiddelen.

Verder heeft de delegatie een ontmoeting gehad met de granman van de Trios, Jimmy Toeroemang, die ook aanwezig was op Amotopo. Door het opperhoofd werd het belang van education on location, benadrukt en ondersteuning uitgesproken inzake de bouw van de scholen.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May