Miskin: Loononderhandelingen ambtenaren nog niet gestart
24 Jan, 00:00
foto
Michael Miskin neemt als voorzitter van de CLO deel aan de besprekingen met de regering.


De loononderhandelingen over de aanpassing van de ambtenarensalarissen zijn nog niet begonnen. In het Tripartiet Overleg is overeengekomen dat in januari een salarisverhoging komt en de tweede medio dit jaar.  Michael Miskin, die als voorzitter van Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), deelneemt in het Tripartiet Overleg, zegt in gesprek met Starnieuws dat het onderhandelingsteam onder leiding van Maurits Hassankhan nog niet klaar is voor de onderhandelingen. Hij heeft met hem deze maand twee keer gesproken.

Hassankhan heeft te kennen gegeven dat het onderhandelingsteam nog formeel benoemd moet worden door de president. Daarna moet het onderhandelingsteam overleggen met het clusterteam van ministers. Miskin is van plan vandaag tijdens de vergadering van het Tripartiet Overleg deze kwestie te zullen droppen, aangezien dit orgaan de waakhond is van de afspraken die zijn gemaakt tussen de overheid, het bedrijfsleven en de vakbeweging.

In elk geval is afgesproken binnen het Tripartiet Overleg dat de maandelijkse ondersteuningstoelage van SRD 1.000 wordt doorbetaald. Ook de SRD 800 koerscompensatie, die tot en met december gold, zal worden gecontinueerd. Voorgesteld is dat deze toelagen worden geïncorporeerd in het salaris, zegt Miskin. Indien de wisselkoers en de inflatie dit jaar boven de 50% uitkomen, kunnen op kwartaalbasis nieuwe afspraken worden gemaakt.

Vanaf deze maand is de belastingvrije grens opgetrokken naar SRD 4.000 per maand. Dit houdt in dat mensen die onder dit bedrag verdienen, geen belasting hoeven te betalen. De nieuwe belastingmaatregelen zullen een maximale verlichting opleveren voor een bedrag tot maximaal SRD 686. Wie geen belasting hoeft te betalen, zal niks merken van de verlichting.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July