Breaking: Lease Airbus SLM met Israëlisch bedrijf mislukt
13 Dec 2021, 14:39
foto


De Airbus A330-200 die Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zou leasen van Global Knafaim leasecompany uit Israël gaat niet door. De deal is in het water gevallen. Dit is een zware klap voor de SLM die in februari met dit toestel wilde vliegen op de Mid-Atlantische route.

Starnieuws verneemt dat naast financiële issues, zoals een staatsgarantie, bij het doorlichten van het bedrijf ook 'compliance' een belangrijke rol heeft gespeeld. Hoewel er reeds verregaande afspraken waren en de kist al gereserveerd was voor Suriname, is de deal mislukt.

Leo Brunswijk, lid van de Raad van Commissarissen had tijdens een meeting met president Chan Santokhi en andere regeringstoppers meegedeeld dat het Israelische toestel ingezet zou worden om het bedrijf gezond te helpen maken.

De SLM verzorgt de Mid-Atlantische route met een gehuurd toestel van Air Belgium. Een eigen toestel biedt veel meer financiële voordelen. Het mislukken van de lease betekent dat het vertrouwen in het bedrijf internationaal verder wegzakt, waardoor het erg moeilijk zal zijn om voordelige contracten te sluiten.
Advertenties

Saturday 13 April
Friday 12 April
Thursday 11 April