PL sluit bij 23e jaar periode van verraad en rouw af
12 Dec 2021, 16:39
foto
Diverse politieke leiders hebben de dankdienst van Pertjajah Luhur bijgewoond zaterdag. De partij heeft hiermee de feestelijkheden rond haar 23e verjaardag afgesloten.


Pertjajah Luhur (PL) heeft zaterdag de feestelijkheden rond haar 23e verjaardag afgesloten met een dankdienst en een Pista Radja (Koninklijke maaltijd). Tevens heeft de PL op deze dag een periode van verraad, verdriet en rouw voorgoed afgesloten. PL- topper, Bronto Somohardjo markeert 11 december 2021, als de dag van de wederopstanding van het politieke huis, de PL.

Volgens Somohardjo jr. telt niet de eerste ronde, maar de laatste ronde. Het is de toenmalige grootste coalitie partij in 2015 gelukt om de PL te splitsen en ze uit elkaar te verdrijven, maar de partij staat vandaag de dag weer stevig op haar grondvesten. “ Het is een vaststaand feit, dat de brand waarin de PL stond is geblust.” Hij verwelkomt de vele PL’ers die waren misleid, terug naar huis, omdat zij volgens hem, het fundament van de partij vormen.

PL- voorzitter, Paul Somohardjo geeft aan dat hij een politieke carrière van meer dan 50 jaren telt. Hij is zich nu meer dan bewust dat hij bijna 80 jaar is en zich moet terug trekken en het werk aan de jongeren moet over laten. Hij kan met trots aangeven, dat de PL een doorstroming heeft en vol jongeren zit. Ook betuigde hij zijn dankbaarheid aan elkeen die terug is gekeerd naar het politieke huis. Hij verzekert dat de PL niet alleen gaat strijden om te winnen, maar ook gaat voor gelijkwaardigheid, een beter bestaan en een gezond Suriname.

Ook de verschillende coalitiegenoten kwamen hun felicitaties overbrengen. Vicepresident tevens ABOP- voorzitter, Ronnie Brunswijk geeft aan dat hij en Somohardjo een historische band met elkaar hebben. De PL voorzitter is een man die niet van opgeven weet. Hij is een oprechte man en meent met het land. Zo betitelt Brunswijk Somohardjo. De PL is een partij die volgens de ABOP voorzitter niet meer weg te denken is in politiek Suriname.

Tijdens de afgelopen verkiezingen zijn de ABOP en de PL gezamenlijk opgetrokken. Mede dankzij deze samenwerking kon hij de functie van vicepresident toebedeeld krijgen. Brunswijk geeft aan dat er niet meer gezegd mag worden dat de PL slechts 1 parlementariër telt. “De PL en ABOP tellen samen 10 parlementariërs.” Volgens Brunswijk kan niemand de band tussen hem de de PL voorzitter verbreken. Hij belooft dat ook in 2025 beide partijen met elkaar zullen samenwerken en nog krachtiger gezamenlijk zullen optrekken.  

De VHP werd vertegenwoordigt door ondervoorzitter Mahinder Rathipal. In zijn felicitatieboodschap gaf Rathipal aan dat de band tussen de VHP en de PL eentje is van jaren met de nodige ups en downs, maar dat ze tot heden de beste vrienden zijn. Volgens hem heeft de PL altijd klaar gestaan, haar taken te vervullen als politieke partij.

Coalitiegenoot Gregory Rusland stond stil bij de politieke carrière van Somohardjo. Hij meent dat erkend moet worden dat Somohardjo vanaf de oprichting van de PL tot op heden, de motor achter de partij is en onder zijn leiding een prominente rol vervult in de Surinaamse politiek. Rusland onderstreept dat de PL momenteel politiek verzwakt is. Hij roept de achterban van de PL, die vertrokken was, terug te keren naar ‘huis’, om de partij te ondersteunen, opdat zij de rol die ze moet vervullen in deze samenleving gebalanceerd kan invullen. “Eenieder is er gebaat bij. Het land moet weer georganiseerd worden.” De NPS kijkt uit naar een heel goede samenwerking in de komende tijd met de PL.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May