Ruim 160 mensen onderscheiden met oog op Srefidensi
21 Nov 2021, 00:00
foto
President Chan Santokhi heeft ruim 160 personen gedecoreerd. Jaarlijks rond de Onafhankelijkheidsdag worden personen voor hun verdiensten onderscheiden.


Ruim 160 personen zijn zaterdag gedecoreerd door president Chan Santokhi met het oog op 46 jaar onafhankelijkheid van Suriname. Rudolf Elias is benoemd tot Grootofficier in de Ereorde van de Gele Ster. Ewald Ombre en André Saheblal zijn Grootofficier in de Ereorde van de Palm. Het staatshoofd merkte op dat personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk in aanmerking zijn gekomen voor een decoratie.

Jules Fernandes en Carlo Jadnanansing zijn benoemd tot Commandeur in de Ereorde van Gele Ster. Georgine Acton, Roy Adama, Otwald Spong en Dennis Wip zijn benoemd tot Commandeur in de Ereorde van de Palm. Sarwankoemar Badjalala, Ronald Baldew, Pim de la Parra, Delano de Vries, Henna Draaibaar, Sunil Oemrawsingh, George Ramjiawansingh en Gilbert van Dijk mogen zich Officier in de Ereorde van de Gele Ster noemen.

27 personen zijn onderscheiden met de Eremedaille in Zilver verbonden aan de Ereorde van de Palm, 7 in de Eremedaille in Zilver verbonden aan de Ereorde van de Gele Ster, 44 in de Eremedaille in Goud verbonden aan de Ereorde van de Palm, 18 in de Categorie Eremedaille in Goud verbonden aan de Ereorde van de Gele Ster, 11 in de categorie Ridder in de Ereorde van de Palm, 22 Ridder in de Ereorde van de Gele Ster en 15 in de categorie Officier in de Ereorde van de Palm. 

Het staatshoofd uitte zijn waardering aan zij die zich voor de ontwikkeling van het land hebben ingezet. "De decoraties zijn een schouderklop van het hoogste gezag van het land aan Surinamers die ondanks de economische problemen en de heersende Covid-19-pandemie een bijdrage leveren c.q. hebben geleverd aan het land. Het is op z’n plaats om hardwerkende, sociaal bewogen en getalenteerde Surinamers die een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van land en volk, die eer te geven", stelde de president.

Wegens de Covid-19-beperkingen heeft het staatshoofd de onderscheidingen niet opgespeld, maar wel overhandigd aan de mensen. Santokhi merkte op dat de gedecoreerden trots mogen zijn en tevens als een stimulans dienen voor andere Surinaamse burgers. “Beschouw deze eer als een waardering, die u voor alle andere harde werkers draagt, in liefdadigheid is geen overdaad”.
Advertenties