Zorghotel verwelkomt weer baby na bijkans vier jaar
16 Nov 2021, 01:53
foto
Familie Mc Carthy met baby Soyi in het RCR Zorghotel. Na jaren is er weer een kind verwelkomd in het Zorghotel.


Als bekroning op het harde werk, klinkt het gehuil van een pas geboren baby als hemelse muziek in de oren van Wayne Telgt, general manager van RCR Medical Center. Sinds 2017 heeft zondag weer een kind het levenslicht in RCR Zorghotel gezien. Telgt zegt aan Starnieuws dat de draad, na de perikelen waarbij het Zorghotel zijn deuren moest sluiten, weer is opgepakt. Hij kreeg in februari 2020 de opdracht om te beginnen met herstartactiviteiten. In december en januari zullen de activiteiten een grote sprong voorwaarts maken. 

In 2021 toen de verloskunde als een paramedisch beroep zelfstandig verzekeringen kon sluiten, kreeg het Zorghotel de mogelijkheid samenwerkingsverbanden aan te gaan met verloskundigen. Besloten is in zee te gaan met stichting Cursarah, die een kraamverzekeringspakket met verzekeringsmaatschappijen heeft gesloten. In augustus is de samenwerking beklonken waarbij nu de eerste tastbare resultaten te zien zijn. 

Het Zorghotel heeft alle faciliteiten om een compleet kraampakket aan te bieden. Ook controle en begeleiding tijdens de zwangerschap wordt geboden. De verloskamer is ingericht met alles erop en eraan, vertelt Telgt. Hij is ingenomen met de mogelijkheden die het eerste kraamhotel in Suriname biedt. 

Deze week heeft het Zorghotel ook een huisartsenvergunning gekregen. In december wordt de huisartsenpoli opgestart. Ook de nierdialyse wordt opgepakt in januari. Volgens planning zal in januari ook een polikliniek voor urologie operationeel zijn. Begin volgend jaar is het eveneens mogelijk om Nederlanders die medische zorg nodig hebben en met vakantie naar Suriname komen, op te vangen in het Zorghotel. De medische kosten worden betaald door de verzekeraar. Rustig aan worden de activiteiten opgestart, waarbij samenwerken het sleutelwoord is, legt Telgt uit.
Advertenties

Wednesday 01 May
Tuesday 30 April
Monday 29 April