Ambtenaren Brokopondo volgen opleiding in eigen district
12 Nov 2021, 18:46
foto
Ambtenaren van Brokopondo hoeven niet meer in Paramaribo voor opleidingen verzorgd door Biza. Zij volgen in eigen omgeving de lessen. (Foto: Biza)


70 ambtenaren volgen de ambtenarenopleiding in het district Brokopondo. De afdeling Vorming en Opleiding (V&O) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) wil het kennisniveau van het personeel opkrikken. Middels scholing worden doorgroeimogelijkheden geschapen en worden de ambtenaren voorzien van de nodige kennis om hun werk goed en efficiënt te kunnen uitvoeren. Woensdag werd het startsein gegeven door Jacintha Thomas-Alfaisi, directeur Human Resource Management van Biza in het Mulo Brokopondo schoolgebouw. Verder waren aanwezig V&O coördinator Kavitadevi Gangadin, het Assembleelid Fogatie Aserie (ABOP) en districtscommissaris (Dc) Ludwich Mendelzoon.

“De opleidingen zullen nu verzorgd worden in uw district. Dit betekent dat u uw functioneren kunt tillen naar een hoger niveau”, onderstreepte Thomas-Alfaisi. Nu hoeven de cursisten niet meer naar Paramaribo af te reizen voor deze opleidingen en dus kunnen besparen op vervoerskosten en tijd, meldt Biza. Thomas-Alfaisi stak de cursisten een riem onder de hart: “doet u alstublieft u best, want de overheid verwacht van u dat u de opgedane kennis, vaardigheden en competenties tijdens de opleiding in de praktijk toepast om beter te functioneren”.
 
Dc Mendelzoon kent de zweepslagen van deze ambtenarenopleiding, omdat hij die ook heeft afgerond, maar dan onder andere omstandigheden. “Goede inspanning levert altijd iets goeds op en dat hield ik vast. Binnenlandse Zaken heeft mij klaargestoomd. Door het volgen van deze opleidingen heb ik meer zicht gekregen in het werk van de overheid”, zei de dc over zijn periode op de ambtenarenopleiding.
 
Educatie is de sleutel tot succes, accentueerde Aserie, het belang van deze opleiding. “Als u vorderingen maakt, zult u succesvol zijn in wat u doet. Wie in zichzelf wil investeren, zal offers moeten brengen. Geef niet op”, beklemtoonde de volksvertegenwoordiger. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May