Drukte bij voedselbank stichting Amor Vitae te Latour
07 Nov 2021, 12:42
foto
Het is behoorlijk druk bij de voedselbank te Latour. Al vroeg stonden mensen in de rij om voeding te halen. (Foto's: René Gompers)


De voedselbank van stichting Amor Vitae is vandaag open op Latour. De vorige week aan de Gemenelandsweg was de bank binnen een uur door haar voorraad heen. "Dit keer zijn we beter voorbereid, we hebben een groter voorraad," deelt voorzitter Gail Eijk mee. "Maar als ik om me heen kijk...ik twijfel een beetje of we iedereen gaan kunnen helpen."

Er komen ook mensen die niet van Latour zijn, naar de voedselbank. De organisatie stuurt niemand weg. De bewoners van Latour hebben voorkeur. Iedereen wordt geregistreerd. Eén pakket per adres. Maar soms komt het voor dat er wel 6 gezinnen zijn op een enkele adres...

Het verdelen van de pakketten verloopt ordelijk. De klerenafdeling is ook druk bezocht. Het eerste uur is voorbij. Er druppelen steeds meer mensen binnen. "We gaan door zolang we kunnen helpen," geeft Eijk aan. "Het is moeilijk. Maar dat is waarom we het doen; elkaar helpen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May