Indiër vrijgesproken in 7 kilo cocaïnesmokkel
19 Oct, 05:38
foto


De Indiër Dhaval P., die verdacht wordt van de smokkel van 7.545 gram cocaïne op 13 januari, is maandag vrijgesproken. Rechter Maureen Dayala is niet tot het wettig en overtuigend bewijs gekomen.
 
In deze zaak heeft ook het Openbaar Ministerie vrijspraak gevraagd en had advocaat Radjesh Bhoewar gepleit voor vrijspraak. Dhavel P. was op een eerdere zitting voorlopig in vrijheid gesteld.
 
De magistraat stelde als voorwaarde dat de Indiër bij de behandeling van zijn zaak aanwezig moet zijn in de rechtszaal. Dhavel P. verscheen maandag in de beklaagdenbank. Hij kwam naar Suriname. Vanwege Covid-19 kon hij niet vertrekken naar zijn land. Een vriend van hem heeft hem geholpen, zodat hij zijn verblijf in ons land kon hebben.
 
Dhavel P. had vertrouwen in zijn vriend die hem vroeg een koffer mee te nemen naar India. Hij kreeg de koffer van een ander in ontvangst. Hierin is drugs onderschept waarvan de verdachte niet op de hoogte was. Hij werd toen aangehouden.
 
De rechter heeft camerabeelden bekeken waar de man is opgehaald in een auto vanuit zijn logeeradres om naar de luchthaven te worden vervoerd. Eerder zijn ook beelden bezichtigd van de luchthaven waar de verdachte met de koffer was.
Advertenties